ПРО НАС

 

Компанія постійно розвивається у всіх напрямках своєї діяльності як в органічному землеробстві, поглибленні переробки органічної ягоди, так і маркетингово-комерційної діяльності.

2017

З 2017 року компанія є членом асоціації «Органічна Україна», з 2013 є членом Запорізької Торгово-Промислової Палати України.

За час нашої роботи, ми встигли відвідати багато національних та міжнародних виставок, таких як RIGA FOOD 2017 (Латвія, Рига), Interfood & Drink 2017 (Болгарія, Софія), Polagra 2018 (Польща, Познань), Азіатських, таких як FOODEX Japan (Японія, Токіо ), Sial (Франція, Париж), Gulfood (Об'єднані Арабські Емірати, Дубаї) і Anuga (Німеччина, Кельн).

2018

У квітні 2018 року було розпочато роботи з будівництва власного складу низькотемпературного зберігання продукції, загальним робочим об'ємом 100 тонн. Запуск об'єкта по заморожуванню і низькотемпературного зберігання призначений на кінець вересня 2018.

2018

У червні 2018 року в господарстві була побудована теплиця із застосуванням сучасних роботизованих технологій з підтримки мікроклімату і закладений сертифікований розплідник сортового кизилу на 1500 шт.

З метою підтримки сучасних методів землеробства і максимально швидкого впровадження агротехнічний органічних досягнень провідних фахівців у цій галузі, з самого початку закладки саду, представники компанії відвідують більшість значущих заходів з розвитку органічного плодово-ягідного землеробства в Україні та за кордоном.

ПЕРСПЕКТИВИ

Кожен день ми працюємо над розширенням асортименту продукції, виготовленої з органічної ягоди, для того щоб максимально повно задовольнити споживчі побажання і переваги наших клієнтів. З травня 2018 року почалися експериментальні роботи по використанню в деяких продуктах меду замість цукру. Смакові якості такого продукту високо оцінені не тільки нашими експертами, але і японськими споживачами.

Результатом цього експерименту стало введення кизилового джему на меду в промислове виробництво комерційної партії. В цей же період почалися дослідження масла, отриманого з кісточки кизилового плода, а також кизилового пюре на предмет можливості його застосування в косметології як регенеруючого і відновлюючого кошти.

Попередній аналіз показав чудові результати і, незабаром, ми зможемо порадувати наших клієнтів новими продуктами на основі масла кизилу. Самий довгоочікуваний продукт з кизилу, мабуть, кизилове вино, для свого виробництва вимагає витримки, в прямому і переносному сенсі. Найстаранніших і терплячих виноробів в кінці чекає воістину чудовий і ароматний напій. Сухофрукти, цукати, продукти на меду, сублімовані дропси, сублімований порошок, пастилки, соус до м'яса, соус до риби, морс і нектар і сік - попереду багато роботи, цікавих досліджень і звершень. Слідкуйте за нашими новинами на офіційній сторінці facebook

Клименко Світлана Валентинівна - відомий селекціонер, доктор біологічних наук, професор, головний науковий співробітник, завідувач відділом акліматизації плодових рослин Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України.


КИЗИЛ - ЛІКАРСЬКА РОСЛИНА

Кизил здавна відомий як приваблива дикорастущая і садова культура з цінними харчовими і лікувальними властивостями. У китайській і тибетській медицині, в стародавній Греції, на території азіатських країн кизил згадується в перших медичних трактатах задовго до нашої ери. Він широко застосовувався для лікування багатьох захворювань. Причому, використовувалися всі частини рослини - від коренів, кори, гілок і листя до квітів, плодів і кісточок.

У стародавніх медичних трактатах говорилося: кизил покращує апетит і зміцнює імунітет, допомагає при частому сечовипусканні, лихоманці, шумі у вухах, поперекових болях. Відвари кори і листя кизилу підвищують захисні сили організму. Відвари листя кизилу женуть жовч і сечу. Відвари кори кизилу з ячмінної борошном, при місцевому застосуванні лікують нариви.

У сучасній народній медицині плоди кизилу застосовують як протизапальний і жарознижуючий засіб при підвищенні температури, для посилення захисних сил організму. Настій із листя кизилу використовується в народній медицині як антимікробний засіб при шлунково-кишкових розладах. М'якоть свіжих плодів прикладають у вигляді компресів на болючі місця. У китайській народній медицині кизил використовується при лікуванні туберкульозу та поперекових болів. В Америці, коріння і кору рослини застосовують як сурогат кави. Вважають, що кизил має протисудомні властивості.

Широкий спектр дії кизилу обумовлений великою кількістю біологічно активних речовин різних класів в усіх частинах рослини. В результаті багатьох проведених фармакогностичного дослідженнях встановлено наявність 40 летючих речовин в листках і 52 речовини в плодах кизилу, з яких спільними для листя і плодів кизилу виявилися 20 речовин - деякі вуглеводні, фурфурол, 2-метокси-4вінілфенол, евгенол, капріновая, лауриновая, миристиновая і ліноленова кислоти. В екстракті сухого листя ідентифіковано та визначено зміст 30 з'єднань: 7 органічних, 5 ароматичних і 13 жирних кислот, 3 з'єднання терпеноидов, 1 гетероциклического альдегіду, 1 похідного карбонової кислоти, а також 19 макро- і мікроелементів, 6 макроелементів - К, Ca , Mg, Na, Р, Si; 13 мікроелементів - Fe, Mn, Cu, Zn, Al, Pb, Sr, Ni, Mo, Co, Cd, As, Hg. Зміст цих елементів в листі становить 5636мг / 100г. Також можна відзначити велику кількість рутина як в листі, так і в кольорах кизилу - 850 мг і 1580 мг відповідно. Крім цього, листя містять незамінні амінокислоти - аргінін - 0,87%, треонін - 0,69%, валін - 0,90%, метіонін - 0,47%, ізолейцин - 0,76%, лейцин - 1,2%, фенілаланін - 0,75%, гістидин - 0,38%, лізин - 0,59%. СО2 екстракт кісточки кизилу показав високий вміст жирних кислот, серед яких є, арахінова, ліноленова, бегеновая, мерістолеінова, миристиновая, гадолеінова, пальмітолеіновая кислота, а найбільший відсоток займає лінолева і олеїнова.

Провівши огляд фармакогностичного і токсикологічних досліджень за останні два десятиліття, можна стверджувати, що інтерес до цієї рослини зростає з кожним роком. Експериментальні дослідження на мишах показали, що екстракт плодів кизилу має антитромботичну дію, попереджає ураження печінкової і ниркової тканини, а прийом плодів кизилу попереджає ураження тестикулярного апарату метотрексатом. Також експериментальні дослідження показали, що екстракти плодів кизилу мають нейропротективное дію, а листя кизилу - виражені иммуномодулирующее властивості.

Кілька десятків клінічних досліджень підтверджують, що біологічно активні речовини плодів кизилу грають важливу роль в профілактиці атеросклерозу, зниженні цукру в крові, ліпідних профілів і зменшенні накопичення жиру в печінці. Кизил має антимікробну, антипаразитною, протизапальну, антиоксидантну, протипухлинну, жовчогінну, сечогінну ефектом, а також спричиняє протекторну дію на печінку, нирки і серцево-судинну систему при подагрі, ожирінні. Плацебо-контрольовані дослідження показали, що прийом плодів кизилу надає гіпоглікемічну дію, покращує глікемічний індекс у хворих на цукровий діабет II типу. Визначено протидіабетичні властивості плодів кизилу - спиртові екстракти листя кизилу мають більш сильне гіпоглікемічну дію, ніж препарат метформін.

В огляді «Терапевтичне використання і фармакологічні ефекти кизилу» читаємо: ягоди з декількох видів Cornus покращують функції печінки і нирок, мають антибактеріальні, антимікробні, антиалергічні, антигістамінними та антималярійного властивостями. Результати проведених мікробіологічних досліджень показали, що екстракт листя кизилу має високу антимікробну активність відносно кокової флори, ентеробактерій і спороутворюючих бактерій і грибів в 4,7 рази більше, ніж настоянка звіробою. Він може бути використаний для лікування інфекційних захворювань шлунково-кишкового тракту, а його м'який діуретичний ефект дорівнює дії леспефріла в тій же дозі.

Підсумовуючи короткий огляд наукових досліджень кизилу, можна говорити про широкі перспективи використання цієї культури не тільки як лікарської, але і як ягоди, недостатньо відомої пересічному споживачу своїми цілющими властивостями. Споживання кизилу може запобігти виникненню багатьох недуг сучасного світу, таких як авітаміноз, знижений імунітет,діабет, серцево-судинні захворювання, порушення обміну речовин та інші.

Тому, нехай ця ягода буде частим гостем на Вашому столі і несе здоров’я та зцілення Вашій родині.